Lt | En
  
     
   


Baltasis gandras yra stambus iki 4,5 kg svorio ir daugiau kaip 1 m ūgio, ilgakojis, ilgakaklis paukštis. Patino ir patelės visas kūnas baltas, tik sparnai juodi. Pasmakrė neplunksnuota, raudona. Snapas ir kojos raudoni. Gyvena iki 30 metų.
Tai agrarinio kraštovaizdžio paukštis, įsikuriantis žmogaus kaimynystėje, laikomas ekologiškos, gyventi sveikos aplinkos indikatoriumi. Aptinkamas visoje Lietuvoje. Aktyvūs dieną. Žiemoja Afrikoje, Indijoje. Baltojo gandro migracijos kelio ilgis – iki 11 000 km. 
Minta vabzdžiais, sliekais, kitais bestuburiais, ropliais ir varliagyviais, kartais – žuvytėmis, ant žemės perinčių paukščių jaunikliais, vabzdžiais. 
Gandrai neturi balso, o tarpusavyje bendrauja kalendami snapu – užvertę galvą, prieš tai trumpai sušnypšdami.
Baltieji gandrai per metus deda vieną dėtį (1-7 kiaušiniai). Dažniausiai lizde užauga 2-4 gandriukai.