Lt | En
  
     
   
Degu – labai įdomios išvaizdos gyvūnėlis. Jis panašus šiek tiek ir į žiurkę, ir į voverę. Kūno 
sandara proporcinga. Užpakalinės kojos ilgesnės už priekines. 
Degu gyvena Pietų Amerikoje. Natūralios šių žvėrelių gyvenimo vietos – Bolivija, Peru, 
Argentina, Čilė. Degu aptinkami šių šalių kalnų sausose žemumose, plytinčiose 1200 metrų 
aukštyje. Jie priskiriami aštuondantinių šeimai. 
Degu sveria 200–250 g. Nelaisvėje išgyvena vidutiniškai 7–8 metus. 
Degu yra kolonijiniai gyvūnai, todėl geriau jausis jei bus porelė arba geriausiai trys 
individai: dvi patelės ir vienas patinas. Porai arba trims degučiams tiktų 100 cm ilgio ir 30–35 cm 
pločio bei 50 cm aukščio „namas“.
Žvėrelių negalima imti už uodegos galiuko ar vidurio – uodega gali nutrūkti. Graužikas 
stengiasi ištrūkti – nusiplėšia uodegos odelę. Tai susiję su instinktu gelbėtis nuo plėšrūnų. 
Likusi kruvina bigė po kelių dienų nudžiūsta ir gyvūnas ją nusigraužia. Uodega neatauga.