Lt | En
  
     
   
Paplitęs Šiaurės Amerikos šiaurinėje dalyje. Gyvena miškuose, pamiškėse. Gyvūnas maždaug suaugusio triušio dydžio. Gyvena apie 10 metų. Naktį skunsai tampa aktyvūs, o dieną miega lindėdami savo urvelyje. Šaltuoju metų laiku neužmiega žiemos miegu, tačiau būna ramūs ir savo slėptuvėje gali prabūti ne vieną savaitę. Laisvėje norint atbaidyti priešą skunsai išriečia nugarą, pašiaušia uodegą bei kailį, trypia pėdutėmis, šiepia dantis. Jei šios priemonės nepadeda, tuomet griebiasi paskutiniosios: prasismelkiantis išmatų kvapas jaučiamas iš gana toli ir tai atbaido daugelį pavojingų gyvūnų. Tačiau šios priemonės gyvūnas imasi blogiausiu atveju.  Skunsas yra visaėdis. Gamtoje medžioja kitų smulkių gyvūnų jauniklius, graužikus, kiškius, paukščius, roplius, vabzdžius ir kitus bestuburius. Taip pat minta vaisiais, riešutais, šakniagumbiais.