Lt | En
  
     
   
Muskusinės antys prijaukintos Pietų Amerikoje. Plačiai paplitusios Prancūzijoje, Italijoje, Vakarų Vokietijoje ir kitose šalyse.
Muskusinių ančių galva vidutinio dydžio, su koralų formos ataugomis viršutinėje snapo dalyje. Patinų snapo pagrindas yra su raumeniniu pakilimu, panašiu į kankorėžį. Kaklas storokas, trumpas. Liemuo šiek tiek nuleistas į užpakalinę dalį. Krūtinė gerai išsivysčiusi. Yra baltų, baltų su tamsiomis dėmėmis ir rudai juodų, kurių plasnojamosios plunksnos yra žalio atspalvio, ančių.
Suaugusios antys sveria 2,5-3, gaigalai – 4,5-6 kg. Dėslumas 80-110 kiaušinių per metus. Vidutinis kiaušinio svoris – 75-80 g. Lytiškai antis subręsta per 210-230 dienų.