Lt | En
  
     
   
Šeima su savo septyniomis rūšimis gyvena tik Afrikoje, į pietus nuo Sacharos. Visos jos maždaug tarp savęs panašios. 
 Naminės patarškės, lyginant su laukine jų forma, mažai pasikeitė, bet padidėjo jų ūgis, taip pat neretai pasireiškia albinizmas. Ūkinė nauda iš jų maža – deda mažai kiaušinių, bet mėsa skani ir švelni.
 Gamtoje patarškės laikosi būriais -  nuo keliolikos iki kelių šimtų. Tik poravimosi metu jų būriai pakrinka, bet kai tik jaunikliai paauga, ir vėl būriuojasi. Kadangi šie paukščiai puikiai bėgioja (paprastai jie, būdami pėsti, vengia savo priešų), per dieną gali padaryti iki 35 km kelio. Skrenda jie taip pat neblogai. Nakvoja paprastai medžiuose – ir prijaukinti, ir laukiniai. 
 Patinų svoris yra 7,5 kg, patelių – 4,5 kg. Dėslumas – 40-50 kiaušinių.