Lt | En
  
     
   
Naminiai šeškai priklauso juodiesiems šeškams, kurie plačiai paplitę Europos miškuose.
Šeškai  –  nedideli gyvūnai. Kūno ilgis 35 cm – 60 cm, o svoris nuo 350 g. iki 3,5 kg.
 Šeškai buvo pradėti jaukinti labai seniai, daugiau nei prieš du tūkstančius metų Pirėnų pusiasalyje. Nuo senų laikų žmonės naudojo šiuos gyvūnus zuikių medžioklei, žiurkių ar pelių naikinimui. Lietuvoje šie naminiai augintiniai – tai 70-ais metais pradėtų veisti kailių pramonei šeškų palikuonys. Paskutinius 100 metų šeškus taip pat naudoja kaip kailinį gyvūną laboratoriniuose tyrimuose.
 Šeškai turi stipriai išreikštą lytinį bimorfizmą: patinai stambesni už pateles, taip pat skiriasi ir elgsena. Gamtoje tai naktiniai gyvūnai, tačiau naminiai gyvūnėliai lengvai prisitaiko prie žmogaus gyvenimo ritmo.
Namų sąlygom šeškai dauginasi du kartus per metus – nuo vasario-kovo iki rugsėjo. Nėštumas – 40-42 paros. Vadoje būna – 3-6 jaunikliai. Jaunikliai subręsta vienerių metų. Gyvenimo vidurkis apie 6-10 metų. Namų sąlygomis, teisingai prižiūrimi ir maitinami, šeškai gyvena iki 15 metų.