Lt | En
  
     
   
Paplitęs Rytų Azijoje, Usūrio, Amūro kraštuose. Iš Tolimųjų Rytų įvežtas ir į Europą. Mažomis ausimis ir juodomis akių dėmėmis šis šuo labai primena meškėną. Minta sėklomis, uogomis,  vabzdžiais, varlėmis, paukščiais ir smulkiais žinduoliais. Medžioja naktį. Apsigyvena barsukų, lapių urvuose arba kasa patys. Veiklus šiltuoju metų laiku. Atšalus orams, lenda į urvus žiemos įmigiui. Poruojasi vasario – kovo mėnesiais. Nėštumas – 60-64 paros. Per metus užaugina vieną vadą, 4 – 13 jauniklių. Gyvena 10 metų.