2018 metai
Kulinarijos paveldo konkurso baigiamasis renginys vyko lapkričio 29 d. Plačiau >>>
Baigiamojo renginio akimirkos
Sąlygos
Baigiamojo renginio akimirkos
Sąlygos
Lapkričio 30 d. Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centre vyko etnokultūrinio projekto „Lietuvos kulinarijos ir etninio paveldo išsaugojimas ir puoselėjimas“ respublikinės varžytuvės.
Projektu siekiame supažindinti mokinius su skirtingais regionų papročiais, tradicijomis ir tradiciniais kalendorinių švenčių patiekalais. Šių metų tema – kalendorinės šventės. Respublikinėse varžytuvėse dalyvavo regioninių varžytuvių nugalėtojai.
Projektu siekiame supažindinti mokinius su skirtingais regionų papročiais, tradicijomis ir tradiciniais kalendorinių švenčių patiekalais. Šių metų tema – kalendorinės šventės. Respublikinėse varžytuvėse dalyvavo regioninių varžytuvių nugalėtojai.
Šiais metais finalininkų parengtos programos sužavėjo vertinimo komisijos narius puikiu pasirengimu, todėl buvo nuspręsta skirti tik pirmąsias ir antrąsias vietas.
Švietimo ir mokslo ministerijos pirmojo laipsnio diplomai atiteko Mažeikių politechnikos mokyklos Viekšnių skyriaus ir Veisiejų technologijos ir verslo mokyklų komandoms. Antrojo laipsnio – Marijampolės profesinio rengimo centro Paslaugų skyriaus, Marijampolės profesinio rengimo centro Paslaugų skyriaus ir Ukmergės technologijų ir verslo mokyklų kolektyvams.
Mokinių programas vertino:
Etninės kultūros tarybos pirmininkas Virginijus Jocys,
Etninės kultūros tarybos pirmininkas Virginijus Jocys,
VšĮ Kulinarijos paveldo fondo direktorė Birutė Imbrasienė,
Lietuvos kultūros centro Etninės kultūros skyriaus Papročių ir apeigų poskyrio vadovė Nijolė Marcinkevičiūtė,
Lietuvos istorijos instituto Etnologijos ir antropologijos skyriaus vyresnioji mokslo darbuotoja dr. Rasa Pakštytė-Šaknienė"
Vilniaus Židinio suaugusiųjų gimnazijos Neformaliojo, papildomo ir meninio ugdymo skyriaus vedėjas Darius Mockevičius.
PROJEKTAS „LIETUVOS KULINARIJOS IR ETNINIO PAVELDO IŠSAUGOJIMAS IR PUOSELĖJIMAS“
Nuostatai