Kretingos r. sav.
Įstaigos pavadinimas
Kretingos rajono Darbėnų gimnazijos Piliakalnio pagrindinio ugdymo skyrius
Data ir vieta
2016-06-20 - 2016-06-23 Piliakalnio pagrindinio ugdymo skyrius, S. Įpilties filialas biblioteka
Dalyvių skaičius
15
Atverk duris vasarai
Kretingos rajono Darbėnų gimnazijos Piliakalnio pagrindinio ugdymo skyriaus mokytojos Kristina Balsevičienė, Vida Jonauskienė, Modesta Mockutė drauge su M. Valančiaus viešosios bibliotekos S. Įpilties filialo vyresn. bibliotekininke Dovile Mickute prisijungė prie Švietimo ir mokslo ministerijos iniciatyvos “Atverk duris vasarai“. Birželio 20-23 dienomis vaikai buvo kviečiami ateiti į mokyklą, biblioteką ir įdomiai, prasmingai bei aktyviai leisti laiką.
Kiekviena diena turėjo savo programą. Pirmadienis buvo skirtas kiemo žaidimams. Veiklą pradėjome susipažinimo žaidimu, nes į mokyklą rinkosi ne tik Skyriaus, bet ir kaime atostogaujantys vaikai iš kitų mokyklų. Žaidėme įvairius kiemo žaidimus:“ Skelbiu, skelbiu karą“, „Futbolą-kvadratą“, „Vorą ir muses“. Prisiminėme kaip reikia šokinėti „Gumą“ ir „Klases“, o nuo kaitros atsigaivinome žaisdami „Vandens karą“.
Antradienis buvo lietingas, taigi šiai dienai planuotas piešimas smėliu buvo itin tinkama veikla. Technologijų ir dailės mokytoja Modesta Mockutė pamokė vaikus tapybos smėliu, dovanojo jiems reikiamas priemones: lipnius lapus, spalvotą smėlį. Kiekvienas turėjo galimybę pasidaryti sau po knygos skirtuką. Dvi valandas vaikai buvo pasinėrę į savo fantazijų pasaulį. Smėlis biro per pirštus ant skirtuko palikdamas įvairiaspalvius ornamentus ir paveikslėlius.
Trečią dieną skyrėme veiklai su knyga. Atėję vaikai skaitė pasakas, kūrė savo „Pasakų salotas“ – kai vienoje istorijoje telpa kelių pasakų herojai. Vėliau patys virto aktoriais ir pristatė savo kūrybą. Prisimindami, kad seniau knygas skaitydavo prie žvakių šviesos, liejo žvakes.
Ketvirtą dieną vyko pasiruošimas Joninėms. Mokytoja Vida Jonauskienė vaikus supažindino su senosiomis Joninių tradicijomis. Pamokė, kaip pagal Joninių nakties orą galima sužinoti ar sulauksime baltų Kalėdų. Mergaitės puošėsi, pynė kasas, vainikus. Berniukai tuo tarpu rinko gėles mergaičių vainikams ir šakas laužui. Vėliau berniukai, padedant Aldonai Kaubrienei, Uogutei Rupšienei ir Daliai Stonkuvienei, kūrė laužą, ruošė vaišių stalą, kepė bulves ir dešreles. Susėdę prie vaišių stalo vaikai fotografavosi, dalijosi turiningos savaitės įspūdžiais, dėkojo už įdomų laisvalaikį.
M. Valančiaus viešosios bibliotekos S. Įpilties filialas vasarą kviečia visus ateiti pažaisti stalo žaidimus, pasinaudoti interneto prieiga, skaityti knygas, žurnalus bei dienraščius.


Naujienos autorius: Kristina Balsevičienė
<< Atgal