Plungės r. sav.
Įstaigos pavadinimas
Viešoji įstaiga “Edukacija kitaip“
Data ir vieta
2017-08-11
Dalyvių skaičius
48
Vasaros užsiėmimai vaikams - pagalba tėvams
Viešoji įstaiga „Edukacija kitaip“ visą vasarą organizavo pradinių klasių mokiniams įvairias veiklas tiek po atviru dangumi, tiek įstaigos viduje.
Šių užsiėmimų tikslas - padėti tėvams auginantiems pradinių klasių vaikus vasaros atostogų metu. Dažnam dirbančiam tėvui vasaros mėnesiai kelia ne tik malonius įspūdžius, bet ir suteikia rūpesčių kam patikėti savo atžalas. Nuo birželio mėnesio daugelis Plungės miesto tėvų galėjo gyventi ramiau, nes jų vaikams buvo pasiūlytos įdomios, turiningos ir prasmingos veiklos.
Padedami lektorių, psichologės, įvairių svečių, vaikai mokėsi darbo komandoje įgūdžių, sėmėsi kūrybiškumo, susipažino su Plungės parku ir kūrė naujas jo legendas, savo asmenybes nagrinėjo piešdami mandalas.
Užsiėmimus lankančius vaikus aplankė Plungės šunų mylėtojų klubas. Klubo viešnios vaikams dovanojo daug naudingų akimirkų - kaip elgtis kai namuose atsiranda augintinis, kaip prie jo priprasti, kaip dresiruoti, jausti atsakomybę už dar vieną šeimos narį.
Tikimės, kad šias pamokas jie atsimins ilgai ir labai norime padėkoti klubo vadovei Anai Liutikienei.
Viena diena buvo skirta susipažinimui su Plungės priešgaisrine gelbėjimo tarnyba. Vaikams labai įdomi patirtis - pažintis ne tik su gaisrininko profesija, atributika, aplinka, darbo rūbais, laisvalaikio ir sporto baze, bet ir gauti atsakymai į visus rūpimus klausimus, tame trape ir „kiek reikia mokėti už melagingą pranešimą apie gaisrą?“. Tikime, kad išgirdę atsakymą grupės dalyviai tokiais žaidimais tikrai nežais ir žinos ką daryti pastebėjus iš teisų gaisro židinį. Dėkojame Plungės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vadovui M.Pronckui ir jo komandai už puikias pamokas.
Vaikai laisvalaikį leido atskirose grupėse.
Visos grupės turėjo skirtingus užsiėmimus - tačiau labiausiai visus sužavėjęs - autoportretų piešimas - buvo vykdomas visų dalyvių.
Rugpjūčio viduryje, prieš pat Žolines įvyko atsisveikinimas su vaikų užimtumo grupės dalyviais.
Tam tikslui Plungės parke net paklotas raudonas kilimas!
Dalyviams už prasmingai praleistą laiką įteiktos padėkos, jų sukurtais darbeliais ir veiklų pristatymu džiaugėsi ir tėveliai.

Tėveliai neslėpė, kad pageidautų tokių užsiėmimų ir per kitas - rudens, žiemos bei vasaros atostogas.

Naujienos autorius: Daiva Gramalienė
<< Atgal