Kėdainių r. sav.
Įstaigos pavadinimas
Kėdainių kultūros centras
Data ir vieta
liepos 7–16 d. Klaipėdos E. Balsio menų gimnazijoje
Dalyvių skaičius
20 v.
Kupina įspūdžių teatrinė vasaros stovykla
Dešimt dienų trukusi tradicinė teatrinė vasaros stovykla (12 kartą) vyko Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijoje, kur yra sąlygos repetuoti, vykdyti įvairias veiklas ir gyventi bei nakvoti.Į Klaipėdą ir atgal vykome traukiniu.
Kiekvienas stovyklos rytas prasidėdavo muzikine mankšta bei kvėpavimo ir balso lavinimo pratimais. Pusryčiai, pietūs, pavakariai ir vakarienė vyko menų gimnazijos II a. hole prie bendro stalo, kur aptardavome kiekvienos dienos programą.
Kiekvieną vakarą aptardavome nuveiktus dienos darbus ir potyrius, pasidalindavome kilusiomis mintimis ir emocijomis, negailėdavome vieni kitiems komplimentų.
Planuoti ir įvykdyti edukaciniai seminarai-mokymai: praktinis seminaras „Savęs pažinimas: baimės ir jų įveikimo principai“ ir spalvų terapijos užsiėmimas „Mano gyvenimo spalva“ (fraktalinis piešimas), akcentuojant individo emocinę raišką. Juos vedė psichologijos magistrė J. Štarienė; dviejų dienų interaktyvūs emocinio intelekto lavinimo ir asmeninio tobulėjimo mokymus „Pažink save, pažindamas kitus“ vedė VšĮ „Juoda avis“– L. Stumbraitytė ir S. Andriukevičiūtė.
Vykdytos ir kitos veiklos: repetavome spektaklį „Muzikantas, Velnias ir Perkūnas“ (pagal l. l. pasaką), ir pjesę „Gražiausios Anderseno pasakos“; mokėmės l. l. dainų ir dainų apie Lietuvą; Giruliuose ant smėlio iš skirtingų gamtinių medžiagų (akmenukų, smilgų, kankorėžių ir kt.) sudėliojome Lietuvos žemėlapį su 5 skirtingais Lietuvos regionais.
Susipažinome su Klaipėdos senamiesčiu. Teatro aikštėje matėme XIX tarptautinio gatvės teatrų festivalio „Šermukšnis“ lenkų teatro „Klinika Lalek“ spektaklį „Didžiausias marionečių cirkas pasaulyje“; Atsiradus galimybei, su gide Anita Simovičiūte iš arčiau susipažinome su Klaipėdos senamiesčiu; kėlėmės keltu į Smiltynę ir aplankėme Nidą (Parnidžio kopa, Kernagio suolelis ir kt.); nuvykome autobusu į Karklę ir pėsčiomis apėjome Olando kepurę (iki Girulių).
Vietoj planuotų trijų teatrinių pasirodymų, pasirodėme aštuonis kartus: 6 spektaklius „Muzikantas, Velnias ir Perkūnas (pagal l.l. pasaką) – Nidoje, Girulių paplūdimyje, ant Palangos tilto (2 k.), prie fontano Palangoje ir menų gimnazijoje per stovyklos uždarymą; stovyklos uždarymo metu vaidinome spektaklio eskizą „Gražiausios Anderseno pasakos“, dainavome liaudies dainas ir dainas apie Lietuvą.
Visos planuotos programos veiklos, kelti tikslai ir uždaviniai įvykdyti su kaupu.
Tikimės, kad dalyviai geriau pažino save ir socialinę aplinką, padidėjo jų asmeninės kompetencijos; prasiplėtė ir pagilėjo socialinių ir pažinimo kompetencijų ribos; aktyvinant kūrybinius gebėjimus („Saviraiškos mugė“) ir įprasminant teatrinės raiškos priemonėmis (8 pasirodymai) prasiplėtė dalyvių iniciatyvos bei kūrybinės kompetencijos; mokymasis įveikti baimes ir spalvų terapijos užsiėmimų metu prasiplėtė pažinimo ir komunikavimo kompetencijos; liaudies dainų ir dainų apie Lietuvą mokymasis bei Lietuvos žemėlapio su 5 regionais ant smėlio dėlionė iš skirtingų gamtinių medžiagų pagilino ir praplėtė pilietiškumo ir tautiškumo suvokimą. Neabejojame, kad susipažinę su teatro pagrindais ir raiškos galimybėmis (reflektuoti aplinką, justi erdvę, gebėti valdyti kūno ir žodžio plastiką, minties perspektyvą, personažo kūrimo bei vaidmenų atlikimo, improvizacijos) ir patys dalyvaudami teatrinių etiudų kūrime įgijo ir dalykinių kompetencijų. Tikimės, kad programos įgyvendinimas prisidės prie teigiamos visavertės asmenybės pokyčių formavimo.
Kiekviena stovyklos diena buvo pristatoma Kėdainių kultūros centro Facebook paskyroje ttps://www.facebook.com/pg/kulturoscentras.kedainiai/posts/
Po stovyklos, programos dalyvės Karolinos Juknaitės sukurtas filmukas patalpintas https://www.youtube.com/watch?v=yAXq0GvNOhk&feature=youtu.be
http://www.kedainiukulturoscentras.lt/renginiai/?event_id=1912
Programą finansavo Kėdainių rajono savivaldybės administracija
Kuriamas ir stovyklos uždarymo filmukas.

Naujienos autorius: Vadovė Genovaitė Šaučiūnienė
<< Atgal