Vilkaviškio r. sav.
Įstaigos pavadinimas
Vilkaviškio r. Keturvalakių mokykla-daugiafunkcis centras
Data ir vieta
2019-07-06 mokyklos kiemas
Dalyvių skaičius
35 vaikai
Valstybės dienai šeimų šaškių turnyras ir orientacinės varžybos
Liepos 6-osios vakarą dalis keturvalakiečių ir svečių rinkosi į mokyklos kiemą paminėti Mindaugo karūnavimo dieną – Valstybės dieną. Ši diena ypatinga – visi pasaulio lietuviai susivienija traukdami „Tautišką giesmę“.
Susivienijome ir mes: Keturvalakių seniūnija, Keturvalakių bendruomenė bei Keturvalakių mokykla-daugiafunkcis centras.
Iš kiekvieno širdies skambėjo „Tautiška giesmė“ ir nuaidėjo kaip ženklas, kad mūsų, lietuvių, pasaulyje yra keturi milijonai.
Po giedojimo niekas neskubėjo skirstytis tokią ypatingą dieną, nes jau vien buvimas kartu stiprina meilę Tėvynei. Atliekamomis dainomis pradžiugino Deividas Kuršvietis ir Karolina Augulevičiūtė.
Po to visi dalyviai buvo pakviesti į šeimų šaškių turnyrą ir orientacines varžybas.
Šaškių turnyras vyko su „Atverk duris vasarai“ dalyvių – vaikų – pagamintomis šaškėmis. Varžyboms teisėjavo Povilas Melnykas. Šaškių varžybose nepralenkiama buvo Urbšių šeima. Antrą vietą užėmė Biskiai, o trečioji vieta atiteko Eidukevičiams. Šeimos prizininkės apdovanotos Keturvalakių seniūnijos įsteigtomis dovanomis, kurias įteikė Keturvalakių seniūnas Gintautas Urbšys.
Orientacinėse varžybose dalyvavo penkios vaikų komandos, kurios turėjo įveikti penkių užuominų kelią.
Vakaro dalyviai gurkšnodami šiltą arbatą šnekučiavosi su seniai matytais pažįstamais. Kas netingėjo ir pašoko, padainavo bei „Domino“ kaladėles dėliojo.
Buvo jauku, nuoširdu, vieninga.
Renginį organizavo Aušra Biskienė, Laura Urbšytė, Vilija Urbšienė.


Naujienos autorius: Aušra Biskienė
<< Atgal