Kėdainių r. sav.
Įstaigos pavadinimas
Kėdainių kultūros centras
Data ir vieta
Pėdžių g.19, Nociūnų kaimas, Pelėdnagių seniūnija, Kėdainių rajonas
Dalyvių skaičius
46
Kūrybinė stovykla „Mes norime kurti“
Nuo Liepos 23 d. iki rugpjūčio 2 d. (Liepos 23-26/29-31 d. – rugpjūčio 1-2 d. (9 dienos)) Kėdainių kultūros centro Nociūnų skyriuje vėl šurmuliavo nemažas vaikų būrys. Visi susirinko į jau dešimtąją vaikų vasaros poilsio ir užimtumo programą „Mes norime kurti“, finansuotą pagal Kėdainių rajono savivaldybės vaikų vasaros poilsio ir užimtumo programą. Programos vadovė Daiva Makutienė tikėjosi vaikų gausos stovykloje, tačiau, kad jų bus 45 tai buvo nuostaba. Stovyklos programa finansuota pagal pateiktą projektą 25 vaikams.
Priėmiau visus, kalbėjo Daiva, nes tikrai negalėjau nei vieno išskirti, kuriam dabar šioje stovykloje bus mažai vietos. 23 metus dirbu tik su vaikais ir puikiai išmanau bei suprantu jų psichologiją. Vaikai mano varikliukas ir juos myliu visus vienodai. Todėl, jau dešimtus metus vykdant šį projektą ir bendraujant su stovyklautojais (kai kurie vaikai lanko jau visus 10 metų) puikiai suprantam vienas kitą ir žinom, kas galima ir ko negalima. Vaikai žino, kokia tvarka bei bendravimas vyksta stovyklos metu. Prisijungę nauji vaikai tą greitai perpranta, supranta ir prisitaiko. Todėl visi kartu, nors ir 45 vaikai, bet 9 dienas bendraujame labai gražiai, užsiėmimų metų esame vienas kitam pagalbininkai ir patarėjai, labai draugiški ir atsakingi vienas kitam.
Šiais metais vėl, kaip ir kasmet, stovyklos v sulaukta ir savanorių pagalbininkių, tai Reda Žigmantaitė, Gabrielė Valytė ir Oksana Marozovaitė. Šių savanorių mergaičių dėka, stovykloje, visas devynias dienas, buvo labai smagu, gera, linksma, vyravo tarpusavio susikalbėjimas ir supratimas vienas kitu, jautėsi pagalba vienas kitam. Šios mergaitės turėjos sau atsakingą vaikų skaičių ir už juos nešę atsakomybę visą stovyklos laiką. Na , o vaikų susirinko iš Nociūnų, Slikių, Beinaičių, Saviečių, Pėdžių kaimų, tai projekto vadovei Daivai pagalba iš ties buvo reikalinga. Mergaites stovyklautojus suskirstė į tris komandas ir liko tų komandų kapitonėmis. Tuo pačiu didelis dėkui ir savanorei Ramutei Šalkauskienei, kuri jau trečius metus iš eilės prisijungia prie mūsų komandos ir atsakingai savanoriauja arbatos pertraukėlių metu. Arbata ir sumuštiniai bei saldusis stalas patiektas laiku ir be priekaištų.
Stovykloje vyravo vaikų amžius nuo 4 iki 14 metų, tačiau tai nesudarė jokių kliūčių gražiai visiems kartu atlikti stovykloje organizuojamas įvairias menines veiklas, paruošti koncertinę programą kaimo bendruomenei. Vieni kitiems labai gražiai ir draugiškai padedami įvykdėme projekto „Mes norime kurti“ keliamus tikslus ir uždavinius. Vaikai piešė spalvotu smėliu. Tai labiausiai vaikams patikusi veikla. Taip pat piešė drobės dažais ant drobinių maišelių ir palaidinių. Lipdė burbuliniu modelinu, pavaizduodami savo nuotaikas. M. Daukšos viešosios bibliotekos Nociūnų filialo bibliotekininkė Marytė Jonavičienė susipažindino stovyklautojus su Tumo Vaižganto apysaka „Dėdės ir dedienės“, Ši veikla buvo paskirta Tumo Vaižganto metams paminėti. Kaip ir kasmet, vaikai dalyvavo Nociūnų Muilinyčios edukacinėje programoje, kur pasigamino po muiliuką ir valgė šilkinę košę.
Rugpjūčio 2 dieną vyko programos „Mes norime kurti“ uždarymo šventė, kurioje dalyvavo tėveliai, Nociūnų bendruomenės nariai ir Kėdainių rajono savivaldybės meras Valentinas Tamulis.
Paruošta visų veiklų darbelių paroda, pristatyta graži koncertinė programa pradžiugino ne tik vaikų tėvelius, kaimo bendruomenės narius bet ir merą. Merą sužavėjo muzikinėje programoje pačių vaikų sukurtas stovyklos himno tekstas.
Tėveliai labai norėjo, kad stovykla dar nesibaigtų, nes vaikams ji labai patiko. Šitoks vaikų užimtumas reikalingas kaimo vaikams vasarą. Kaip gerai būtų, kad jis tęstųsi arba būtu organizuojamas visus tris vasaros mėnesius.
Rugpjūčio 6 d. pačių tėvelių ir vaikų iniciatyva (finansuoja patys tėveliai) visi programos „Mes norime kurti“ vaikai išvykstame į Palangą, kur aplankysime Kretingoje Žiemos sodą, kai kas pirmą kartą pasisveikins su Baltijos jūra ir pramogausime pramogų parke „Boom park“.
Rugpjūčio 9 d. programos „Mes norime kurti“ paruošta muzikinė programa „Mes linksmuoliai ir išdykę“ buvo dar kartą parodyta Nociūnų bendruomenei renginyje KAIMO SUEIGA.


Naujienos autorius: Daiva Makutienė
<< Atgal