Vilkaviškio r. sav.
Įstaigos pavadinimas
Vilkaviškio r. Keturvalakių mokykla-daugiafunkcis centras
Data ir vieta
2019-07-04 mokyklos sporto salė, kiemas
Dalyvių skaičius
30 vaikų
Mokslinių žaidimų diena
Žaisti ir mokytis, tyrinėti ir sužinoti, eksperimentuoti ir išbandyti, tokių tikslų vedini vaikai rinkosi liepos 4 d. į mokyklą. Pirmiausiai jie išbandė save kaip menininkus kūrėjus. Pasiskirstę poromis dekoravo paruoštus drugelių maketus.
Vėliau sporto salėje visų dalyvių laukė mobili mokslinė laboratorija „Tortadienis“. Mokslininkai vaikams pravedė pažintinę mokomąją programą „Gamtos mokslai“. Jos metu aiškinosi, kokios yra agregatinės medžiagų būsenos, kodėl, pradūrus maišelį su vandeniu vanduo neišbėga, išmoko stebuklingą žodį chemijos moksle, t.y. indikatorius, susipažino su skysto azoto savybėmis, aptarė, iš ko sudarytas oras, ir daug įdomių dalykų. Vaikai ne tik stebėjo, bet ir patys atliko kai kuriuos bandymus. Pats įdomumas buvo, kai mokslininkai vaikams gamino ledus, kurių galėjo visi paragauti. Paskutinė šventės akimirka – pabuvimas debesyje, kas sukėlė daug smagių emocijų.
Taigi ši mokslinė šventė skatino smalsauti, dalintis žiniomis, patirti nepakartojamų emocijų, išbandyti, patikėti neįmanomu, o patikėjus, nustebti, kaip viskas paprasta.
Renginį organizavo Vilija Urbšienė, Aušra Biskienė ir Laura Urbšytė.
Už finansinę paramą organizuojant šį renginį dėkojame Keturvalakių seniūnijos ūkininkams Ramūnui Čėsnai, Vidmantui Laskevičiui, Rimantui Brazaičiui, Gintarui Kriaučialiūnui, Aliui Berneckui ir Rimtautui Šaukščiui.



Naujienos autorius: Aušra Biskienė
<< Atgal