Vilkaviškio r. sav.
Įstaigos pavadinimas
Vilkaviškio r. Keturvalakių mokykla-daugiafunkcis centras
Data ir vieta
2019-07-01 prie mokyklos esantis beržynas
Dalyvių skaičius
27 vaikai
Netradicinė veikla „Kalu top 10“
Jau šiek tiek „pagavę“ vasaros saulės spindulių, šilumos ir nepakartojamo laiko – atostogų – susirinko vaikai į veiklą „Kalu TOP 10“. Susitikimo metu vaikai priėmė bendravimo bei veiklos susitarimus, kurie lems tai, kaips išsiskirstysime paskutinę dieną: ar kupini neišdildomų įspūdžių, ar nešini liūdesio. Visa priklausys nuo mūsų pačių.
Pirmame susitikime vaikai pasitikrino, ar pažįsta vieni kitus. Žaisdami „Voratinklį“ turėjo pasakyti vieni kitų vardą ir užduoti jiems rūpimą klausimą, siekdami sužinoti, ko susirinko ir tikisi iš šio projekto veiklų. Vaikų mintys ir norai buvo labai nuoširdūs ir žemiški. Vieni nori smagiai praleisti atostogas, kiti ko nors išmokti, treti susirasti draugų, dar kiti pažinti vieni kitus ar sutikti seniai matytus draugus.
Taigi, ką galima kalti? Į šį klausimą atsakymo ieškojo vaikai, kurie iš duotų daiktų turėjo išrinkti dešimt ir sudėti juos svarbumo tvarka. Aptarę sudarytą dešimtuką ėmėsi praktinės veiklos – plaktukų gaminimo. Dalyviai pasiskirstę grupėmis iš gipsinio binto gamino kalimo įrankius. Atliekant šį darbą buvo labai svarbu laikytis duotų nurodymų, nes kitaip laukiamas rezultatas bus prastas. Būtina buvo ne per daug ir ne per mažai sudrėkinti bintą, gražiai ir lygiai suformuoti norimą formą. Šis darbas reikalavo ir kantrybės, ir atidumo. Pagaminti plaktukai nenuvylė. Ar su jais galima kalti, patikrinome kitą dieną, kai pagaminti darbai išdžiuvo.
Renginio organizatorės mokytojos Aušra Biskienė ir Laura Urbšytė bei bibliotekininkė Vilija Urbšienė.


Naujienos autorius: Aušra Biskienė
<< Atgal