Lt | En
  
 

2020–2021 mokslo metai

Projekto tikslai ir uždaviniai:
supažindinti mokinius su regionų papročiais;
skatinti mokinius rūpintis lietuvybe, etnine kultūra, tarmėmis;
ugdyti mokinių supratimą apie šventes, jų tradicinius patiekalus, ruošimą bei pateikimą;
skatinti mokinius giliau suvokti savo tapatumą, perimti patirtį, formuoti nuostatas gerbti ir puoselėti tradicijas;
padėti išsaugoti, populiarinti ir skleisti informaciją apie kulinarijos paveldą.

Projekto koordinatorė
Alma Mirinienė, Turizmo ir etnokultūrinio ugdymo skyriaus metodininkė
tel. (8 5) 215 45 85 el. p. alma.miriniene@lmnsc.lt

Projekto partneriai: Lietuvos nacionalinis kultūros centras, Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas, Lietuvos istorijos institutas.


Skelbiamas etninės kultūros projektas „Lietuvos kulinarijos ir etninio paveldo išsaugojimas ir puoselėjimas“, skirtas profesinio mokymo įstaigų mokiniams. Projektas vykdomas nuotoliniu būdu spalio–gruodžio mėnesiais. Projekto tema – kalendorinės šventės. Registracija vyksta iki spalio 30 d.


Registracijos anketa