Į pagrindinį turinį 
Lt / En
  
 
Rugsėjo–lapkričio mėnesiais vykusiame etnokultūros projekte „Lietuvos kulinarijos ir etninio paveldo išsaugojimas ir puoselėjimas“ dalyvavo 15 komandų iš įvairių Lietuvos profesinio mokymo įstaigų.

Komandos kūrė video pasakojimus apie pasirinktą lietuvių kalendorinę šventę: Užgavėnes, Žolines, šv. Velykas, šv. Martyno dieną, Vėlines ir kt. Dalyviai taip pat pristatė ir pačių pagamintus tradicinius šventinius patiekalus. 

Komandos prizininkės:
I vieta
Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras (mokyt. Virginija Stunžėnienė ir Salomėja Česnulevičienė),
Plungės technologijų ir verslo mokykla (mokyt. Jurgita Krištupienė ir Rasa Galvanauskienė).
II vieta
Marijampolės profesinio rengimo centro Paslaugų skyrius (mokyt. Daiva Kasakaitienė ir Kristina Dembinskienė),
Mažeikių politechnikos mokyklos Viekšnių skyrius (mokyt. Milda Tenienė ir Geleta Gelvinauskienė).
III vieta
Elektrėnų profesinio mokymo centras (mokyt. Ona Patronaitienė ir Danutė Tumulienė),
Rokiškio profesinio mokymo centras (mokyt. Eglė Pranckūnienė ir Žydra Lomako).