Lt | En
  
     
   
Lapkričio 27 d. Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centre vyko etnokultūros projekto
„Lietuvos kulinarijos ir etninio paveldo išsaugojimas ir puoselėjimas“ baigiamasis etapas –  respublikinės varžytuvės.

Šių metų tema – vestuvės. Šiuo projektu siekiama supažindinti mokinius su turtingais regionų vestuvių papročiais, kulinarijos bei materialiuoju paveldu, stiprinti tautos vienybę, toleranciją, bendrinės kalbos ir tarmių kultūrą.

Žiuri komisija tarmės ir tautosakos bei kulinarinio paveldo konkursus įvertino taip: 
I vieta
Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro komanda (vadovės: Virginija Stunžėnienė, Jūratė Bernotaitė);
Marijampolės profesinio rengimo centro Paslaugų skyriaus komanda (vadovė Virginija Stankevičienė);
II vieta
Mažeikių politechnikos mokyklos Viekšnių skyriaus komanda (vadovės: Milda Tenienė, Geleta Gelvinauskienė);
III vieta
Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos komanda (vadovės: Vilma Kvietkauskienė, Gražina Čepurnienė);
Zarasų profesinės mokyklos komanda (vadovės: Simona Matusevičiūtė, Galina Gluchova).

Dalyvių pasirodymus vertino:
Lietuvos istorijos instituto Etnologijos ir antropologijos skyriaus vyresnioji mokslo darbuotoja dr. Rasa Paukštytė-Šaknienė;
Lietuvių kalbos instituto Bendrinės kalbos tyrimų centro vyresnioji mokslo darbuotoja dr. Aurelija Gritėnienė;
Vilniaus etninės kultūros centro direktoriaus pavaduotojas kultūrinei veiklai Stanislovas Kavaliauskas;
Etnologė Nijolė Marcinkevičienė.