Į pagrindinį turinį 
  
 
Renginio pavadinimas:
2018 metais tarptautinėse olimpiadose ir konkursuose dalyvavusių mokinių, juos ruošusių mokytojų ir komandų vadovų pagerbimo šventė
Dalyviai:
2018 metais tarptautinių olimpiadų ir konkursų dalyviai
Renginio data:
2018 m. gruodžio 18 d., 11 val.
Vieta:
Valdovų rūmai, Katedros a. 4, Vilnius
Papildoma informacija:




Gruodžio 18 d., antradienį, Valdovų rūmuose Vilniuje rinksis gabiausi šalies mokiniai ir jų mokytojai. Čia vyks 2018 metais tarptautinėse olimpiadose ir konkursuose dalyvavusių mokinių, juos ruošusių mokytojų ir komandų vadovų pagerbimo šventė. Renginio pradžia 11 val.

Planuojama, kad šventėje dalyvaus Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis ir laikinai einantis švietimo ir mokslo ministro pareigas Rokas Masiulis.

Šiais metais 24-iuose tarptautiniuose renginiuose dalyvavo 94 mokiniai. Į Lietuvą jie parsivežė 42 medalius (5 aukso, 17 sidabro, 20 bronzos), du specialiuosius prizus, du komandinius sidabro ir bronzos medalius, 10 pagyrimo raštų

Mūsų šalies delegacijų nariai sėkmingai atstovavo Lietuvai tiek kaimyninėse, tiek tolimiausiose pasaulio valstybėse, tokiose kaip Kanada, Botsvana, Japonija, Kinija.

Labiausiai džiugina tarptautinių geografijos, vokiečių kalbos, muzikos ir biologijos olimpiadų laimėjimai – iš Kanados, Vokietijos, Estijos ir Irano su aukso, sidabro, bronzos medaliais grįžo visi jose dalyvavę jaunieji olimpiadininkai.

Renginį organizuoja Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras.